Čorba sa pečenom piletinom i kukuruznim rezancima

Priprema:

  • 1 kašika ulja
  • 1 praziluk, sitno iseckan
  • 1-1/2 kašika crvene mlevene paprike (slatka ili ljuta – po ukusu)
  • 250 ml soka od paradajza
  • ½ l pileće čorbe (možete koristiti domaću supu, kocku ili krem supu iz kesice)
  • 1 l vode
  • so
  • široki kukuruzni rezanci
  • 1 šolja narendanog pečenog pilećeg mesa
  • pakovanje mešanog smrznutog povrća (naravno da možete iseckati sveže povrće po želji)

Ispecite meso. Izdinstajte praziluk na ulju. Dodajte mlevenu papriku i paradajz. Promešajte, pa nalijte vodom. Stavite i povrće, pa kad bude obareno, dodajte narendano pečeno meso i rezance. Kuvajte još kratko. Čorbu servirajte toplu.

Naše ostale recepte možete videti OVDE.

Prijatno!

 Autor: Olga Perić, dipl. psiholog i kulinarski mag

Komentari su zatvoreni.