MEDENE LOPTICE

Količina za 20 loptica

Priprema:

3 supene kašike šećera

5 supenih kašika meda

100 g oraha

5 komada keksa

2 kašičice narendane kore pomorandže

½ kašičice cimeta

50 g kokosa

Izdrobite keks. Orahe sitno iseckajte (možete i u blenderu). Pomešajte šećer i med. Stavite na vatru, mešajte sve vreme, pa kad smesa proključa dodajte im orahe i keks. Promešajte, skinite sa vatre i stavite koru pomorandže i cimet. Vruću smesu vadite kašičicom i spuštajte na pleh koji ste blago podmazali uljem ili margarinom. Stavite na 10 minuta u frižider, pa kad se smesa stvrdne i ohladi, oblikujte loptice. Valjajte ih u pečen kokos. (Obložite pleh folijom, pospite kokos i stavite na desetak minuta u rernu na 180°C)

Autor: Olga Perić, dipl. psiholog i kulinarski mag

 

Komentari su zatvoreni.