PITULJICE SA PEČURKAMA I PILEĆOM DŽIGERICOM

PITULJICE SA PEČURKAMA I PILEĆOM DŽIGERICOM
Pituljice

Recept:

1 glavica crnog luka

300 g pečurki

4 kašike maslaca

500 g pileće džigerice

½ šolje crnog vina

so i biber po ukusu

½ šolje mesne supe (možete izdrobiti malo kocke za supu u toploj vodi)

peršunov list

2 kašike kukuruznog brašna

oko 400 g kora

žumance

susam

Sitno iseckajte luk i pečurke, a krupnije pileću džigericu. Ispržite luk i pečurke, pa dodajte džigericu. Pržite dok ne porumeni. Posolite i pobiberite, pa sipajte vino i supu. Stavite i sitno iseckan peršunov list. Neka se krčka još 5 minuta. Izručite malo soka od pečenja, pa ga u šolji izmešajte sa kukuruznim brašnom, tako da dobijete glatku smesu. Dodajte je džigerici i mešajte dok se ne zgusne. Pripremite kore. Svaku koru presecite uzdužno na pola. Na ivicu stavite malu količinu smese sa džigericom. Savijte krajeve kore, pa je urolajte. Upotrebite kora koliko je potrebno da potrošite fil. Premažite pituljice žumancetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta.

Vidi još: PITA POLJEVUŠA

Pre nego što ih ispečete možete ih zamrznuti i ispeći kada vam je potrebno.

Prijatno!

 Autor: Olga Perić, dipl. psiholog i kulinarski mag
Olga Perić
Olga Perić

Komentari su zatvoreni.