ŠABAC OPEN: Turnir u amaterskom obaranju ruku

Obaranje ruke je sport popularan u Evropi već 50 godina, a na naše prostore je stigao 2009 godine. Na teritoriji naše opštine,na popularizaciji ovog sporta radi Sportsko udruženje “Sajan” iz Prnjavora.

Izazov za Šapčane

Miloš Zeljić – “SAJAN” Prnjavor!Izazov za Šapčane

Sportsko udruženje “Sajan” iz Prnjavora, više od godinu dana organizuju turnire sa ciljem da se popularizuje ovaj sport. Osnivač i predsednik kluba je Miloš Zeljić.
Za dve godine koliko postoje, ostvarili su značajne uspehe. Mnoge medalje i pehari u svim kategorijama sa turnira po Srbiji su oko vrata i u rukama članova kluba “Sajan”. Jedan takav turnir, ali ovaj put u njihovoj organizaciji nas uskoro očekuje i u Šapcu.

ŠABAC OPEN

“ŠABAC OPEN” turnir u amaterskom obaranju ruku biće održan u nedelju, 26. novembra od 12:30 do 19:30 u Sportskoj hali “Protić”. Ulaz u halu je besplatan, a merenje počinje u 11:00 i traje do 12:00 časova, dok je početak takmičenja zakazan za 13:00 časova. Takmičenje će se odvijati u 5 kategorija, a kotizacija za muškarce je 300,00 RSD. Obaranje ruke postaje sve popularniji sport i među “slabijim” polom, pa tako ni one neće izostati sa turnira. Za lepši pol učešće na turniru je besplatno.

Besplatno učešće za pripadnice lepšeg pola

Po rečima organizatora turnira Miloša Zeljića “cilj turnira je pre svega popularizacija ovog prelepog sporta, i dobro druženje!” Takmičenje je dozvoljeno isključivo amaterima. Profesionalnim takmičarima neće biti dozvoljeno učešće, osim kao publika i podrška.
“Sajan” udruženje je nedavno počelo raditi prezentaciju sporta po srednjim školama kako bi srednjoškplce upoznalo sa ovim sportom i pripremilo za prvenstva škola koja će se održati u decembru.
Dragi Šapčani, Zorainfo i organizatori “ŠABAC OPEN” turnira Vas pozivaju da u što većem broju dođete 26. novembra u Sportsku halu”Protić” da “odmerimo snage” i uživamo u kvalitetnoj Ex Yu muzici.
A.Peric

Komentari su zatvoreni.